Choriqueso ”Ostsås till TACOS”

INGREDIENSER
2,5-3 dl mexikansk chorizo (råkorv) av bästa kvalitet borttagen från höljet och smulad
1,5 dl grädde
5 dl riven GOUDA / Monterey Jack ost
2 msk hackad färsk koriander
Lättsaltade tortillachips, majstortillas eller mjöltortillas värmda för servering

ANVISNINGAR
Bryn chorizon i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme tills den är genomstekt, 5 till 7 minuter.
Ta bort chorizon från stekpannan med en hålslev och lägg den i ett durkslag klätt med hushållspapper för att rinna av.
Återställ stekpannan till spisen. Med låg värme, häll den grädden i stekpannan och rör sedan omedelbart i GOUDA / Monterey Jack osten. Fortsätt att röra tills osten smält helt, 2 till 5 minuter.
Stäng av värmen och rör försiktigt ner den stekta, avrunna chorizon. Toppa med koriander och ta med stekpannan direkt till bordet.
Servera varm med tortillachips eller varm.

Etiketter:, ,